Danny Vera hoort bij het DNA van Grolloo Radio, daarom zullen vrijdag om 9.30u, 11.30u, 12.30u, 14.30u, 16.30u en 18.30u tracks van DNA te horen zijn op Grolloo Radio. Danny Vera staat op vrijdag 13 oktober 2023 voor de tweede keer met een soloconcert in de Ziggo Dome.

Het album DNA kwam tot stand op een andere manier dan gebruikelijk voor Vera. “Waar ik normaal twee à drie jaar doe over twintig liedjes, heb ik ze nu in twee maanden tijd geschreven”, vertelt hij. “Alles kwam er eigenlijk gewoon spontaan uit.”

De vibe van het album is aanmerkelijk anders dan die op zijn vorige plaat. “Ik merkte al snel dat er een andere sfeer ontstond in de liedjes, vergeleken met The New Now. Het was wat authentieker, meer rock ‘n’ roll & blues – en zo moesten de liedjes dus ook klinken, zo authentiek mogelijk.”

Uiteindelijk belandden er zestien liedjes op de plaat. Omdat de songwriter niet te lang bij zijn jonge dochter vandaan wilde zijn, besloot hij de boel op te nemen in zijn uitvalsbasis Middelburg. Het werd de plaatselijke schouwburg, waar het theaterseizoen op zijn einde liep en er zodoende tijd en ruimte was voor plaatopnames. “Ik heb gevraagd of ik ‘m kon huren en dat kon.” Toen de opnamelocatie eenmaal geregeld was, liet hij producer Frans Hagenaars overkomen met een mobiele studio en werd er een karrenvracht aan oude gear verzameld, zoals vintage microfoons en gitaren.

DNA is een album geworden waarop Danny Vera terugkeert naar zijn bakermat, met songs die hun wortels hebben in de Amerikaanse rootsmuziek van weleer. Zonder clicktracks, autotune of betrokkenheid van een writerscamp. Solide nummers, variërend van klassieke Danny Vera-ballads tot frisse, uptempo rock ‘n’ roll. Een plaat met ruwe randjes, maar vooral met ijzersterke muziek.

bron: excelsior-recordings.com