So Many Roads op Grolloo Radio

“Ik vind het eervol om het radioprogramma op het radiostation van Johan Derksen te mogen presenteren en samen te stellen. Bij Grolloo Radio draait het om de muziek en niet om de diskjockey. Mijn voorbeelden als radiomakers zijn Willem van Beusekom, Frits Spits, Felix Meurders, Rob Stenders, Edvard Niessing en Eddy Becker.”


Schavemaker presenteerde eerder radioprogramma’s bij V-radio, Radio 192, Veronica 192 Radio en ICE Radio.
Hij werkte mee aan radioprogramma’s bij Radio M Utrecht, Omroep Gelderland, NPO Radio 2 en schreef over popmuziek in HUMO, Revolver’s Lust for Life en het AD. Als muziekjournalist interviewde Peter Schavemaker onder andere Sir Cliff Richard, Graham Nash, Maurice en Robin Gibb, Mick Taylor (The Rolling Stones), Roger McGuinn (The Byrds), Pete Best (The Beatles), Denny Laine (Wings), John Waite (Baby’s), The Cats, Robbie van Leeuwen (Shocking Blue), Lamont Dozier, Joe Jackson, Neil Finn en Ziggy Marley en pop biografen Philip Norman, Peter Ames Carlin, Matt Thorne, Christoph Dallach, Richard Balls, Daniel Rachel, Denis Michiels, Leo Blokhuis en Jean-Michel Guesdon. Zijn muziek interview podcasts zijn te beluisteren op Spotify.

 

Verder is hij auteur van het boek 100 jaar Hilversum Mediastad dat in februari 2018 verscheen. Momenteel schrijft hij aan zijn tweede boek dat over de ontwikkeling van de Overijsselse regionale radio-, televisie-, en kranten zal gaan en het leven van de regionale omroeppionier Henny Everts. Peter Schavemaker schrijft ook voor De Twentsche Courant Tubantia en het mediaplatform Spreekbuis.nl

De titel van het programma So Many Roads is een verwijzing naar een nummer van de legendarische LP “Groeten uit Grolloo” van Cuby + Blizzards die in 1967 verscheen.


In het programma worden de verschillende wegen in de Blues-, Soul-, Country- en Americana-muziek verkend.

So Many Roads is vanaf donderdag 3 februari wekelijks van 22.00 – 23.00 uur te beluisteren op Grolloo Radio. De herhaling is op zaterdag ook van 22.00 – 23.00 uur.