Wekelijks is bij Grolloo Radio op maandagavond tussen 22:00-23:00 uur een radioprogramma te beluisteren met exclusieve releases van het vermaarde label Bear Family Records.
In de uitzending van vanavond, maandag 12 februari is oa. muziek te horen van The Everly Brothers (T for Texas), Roger Miller (Little Green Apples), een SUN Records ballad van The Sunrays, UK Beatband The Searchers met een countryklassieker, Ry Cooder, Leona William & Merle Haggard, Wanda Jackson in het Duits, Doctor Ross, een unieke country song uit 1930 van Leola Manning én twee unieke quotes uit een jaren ’70 interview met de Amerikaans/Canadese Jesse Winchester.
Hij ontvluchtte de VS begin jaren zeventig omdat hij niet als soldaat naar de Vietnamoorlog gestuurd wilde worden. In Toronto, Canada vervolgde hij zijn muziekcarrière en nam en aantal LP’s op, met daarop de song Biloxi – die we draaien. De Nederlandse popjournalist Constant Meijers sprak Winchester begin jaren ’70. Van de originele interviewcassette hoor je twee fragmenten over de samenwerking tussen Jesse Winchester en zijn producer Robbie Robertson van The Band en de reden dat Jesse niet naar Vietnam wilde.
Presentatie en samenstelling: Peter Schavemaker