So Many Roads staat op 18 januari (en de herhaling op zaterdag 20 januari) volledig in het teken van Canadese bluesmuziek.

Grolloo Radio werkt samen met Toronto Blues Society in het promoten van Canadese blues. Aanleiding zijn twee grote Canadese blues evenementen, die half februari in Toronto gehouden zullen worden. De Blues Summit en de jaarlijkse Maple Blues Awards, de belangrijkste bluesprijzen in Canada.

In So Many Roads is een exclusief interview te beluisteren met Manny DeGrandis van Toronto Blues Society (TBS) over de huidige stand van zaken in de Canadese blues, de rol van TBS, het succes van Canadese bluesbands buiten hun thuisland – zeker ook in Europa – en de rol van de Canadese overheid hierin.

Naast het gesprek zijn genomineerden voor de Maple Blues Awards te horen en draaien we tracks van de Canadese bluespioniers, zoals de eerste opname die de geboren Amerikaan Ronnie Hawkins (10 januari 1935, in Huntsville, Arkansas) opnam op Canadese bodem  – juni 1958. Hawkins werd in 1964 permanent inwoner van Canada en werd een van dé Canadese bluesiconen. Ook Norman ‘Dutch’ Mason behoort hiertoe, zijn bijnaam is ‘The Primeminister of the blues’. In 1970 verscheen zijn LP ‘Dutch Mason Trio at Candlelight’, daarvan draaien we ‘Soul Cravy’. Richard Newell uit Ontario werd beïnvloed door Willie Dixon. Dat is duidelijk te horen in de track ‘Don’t go no further’ die te vinden is op zijn eerste soloplaat ‘Official Music’. Newell maakte bluesfurore als King Biscuit Boy.

De blinde bluesgitarist Jeff Healey (1966-2008) had vanaf half jaren ’80 ook veel succes in Nederland, bijvoorbeeld met zijn album ‘See the light’. In So Many Roads is ook een track te beluisteren van David Gogo. Hij domineerde begin jaren 2000 de Canadese bluesmuziek.

So Many Roads 22:00-23:00 uur