Alligator Records is een onafhankelijk Amerikaans blueslabel in Chicago, dat werd opgericht in 1971 door Bruce Iglauer. Iglauer was ook een van de oprichters van het tijdschrift Living Blues in Chicago in 1970.

Door een samenwerking tussen Alligator Records en Grolloo Radio is vanaf heden regelmatig bluesmuziek van de nieuwste Alligator releases bij ons te beluisteren. Hiernaast is het plan om regelmatig Alligator-bluesartiesten te interviewen.

Enkele actuele release zijn van Toronzo Cannon -release op 7 juni van zijn album Shut Up & Play!, verder Cash Box Kings, Selwyn Birchwood, Nick Moss Band, Coco Montoya, – het live album van Kingfish, Chris O’Leary en JJ Grey & Mofro (vrijdag 14 juni ook te zien op Holland International Blues Festival in Grolloo).

Toronzo Cannon

JJ Grey & Mofro

Christone ‘Kingfish’ Ingram

Sinds de oprichting heeft Alligator Records meer dan 250 blues- en blues/rockalbums uitgebracht. In 1982 won het label zijn eerste Grammy Award voor het album I’m Here van Clifton Chenier. De tweede Grammy kwam in 1985 voor Showdown! door Albert Collins, Johnny Copeland en Robert Cray. Sinds 1971 heeft Alligator Records 34 Grammy nominaties voor hun bluesreleases ontvangen, de twee eerder genoemde albums wonnen de Grammy. In 1991 werd een 20-jarig verzamelalbum uitgebracht. Alligator vierde in 2011 zijn 40-jarig jubileum.

Beeld: PR Alligator Records, gebruikt met toestemming