Countryzanger Lee Sims komt uit Colorado. Hij is toegevoegd aan de Country Music Hall of Fame van deze Amerikaanse staat.

Zijn nieuwe single ‘If God Got The Blues’ heeft een bluestitel, maar is een erg goede countryplaat. De reden dat deze op Grolloo Radio extra te beluisteren is.

Sims zegt over de single: “Wat betreft de achtergrond van het nummer. Ik werk met een schrijver in Nashville dus ik weet niet wat zijn gedachten waren toen hij het schreef, maar toen ik het nummer hoorde wist ik dat ik het moest doen en het had zeker een boodschap waar ik me in kon vinden.”

Lee Sims, die de term Cowboy Crooner een gezicht geeft, gebruikt zijn stevige bariton om verhalen te vertellen over het Amerikaanse Westen. Zijn verhalen vertellen verhalen over verraad, helende helden met witte hoeden, open wegen, eenvoudige genoegens en wijsheid van het platteland.

Lee’s uitgebreide ervaring met optredens is groot. Op twaalfjarige leeftijd begon Lee met muzieklessen, waarbij hij de lapsteel en traditionele gitaar onder de knie kreeg. Lee’s eerste “echte optreden” was tijdens een talentenjacht op de middelbare school, waar hij zijn carrière begon. Binnen een maand richtte Lee zijn eigen band op en trad hij professioneel op.  Lee en zijn grass-roots begeleidingsband, The Platte River Band, hebben in de hele Verenigde Staten en Canada opgetreden. In Colorado werd Lee Sims al snel een begrip.

Naast het volle schema van optredens in clubs, honky tonk clubs, bijeenkomsten en soirees, heeft Lee’s gezaghebbende stem de aandacht getrokken van producenten van radiocommercials en televisieshows. Als gevolg daarvan is Lee’s stem al tientallen jaren een vaste waarde voor radioluisteraars in Colorado. Daarnaast heeft Lee opgetreden op een waslijst aan demo’s voor songwriters, waarmee hij opnieuw de aandacht trok van producers in Nashville, TN, waar hij finalist was in You Can Be a Star! Lee heeft ook opgetreden met vele Country Music sterren, waaronder Waylon Jennings, Tanya Tucker, Buck Owens en George Strait.

leesims.com