Americana- en countryzangeres Hilde Vos heeft de single ‘Ik Huilde Niet’ uitgebracht.

Grolloo Radio vindt het een erg mooie vertolking, daarom willen wij het nummer extra veel aandacht geven. We hebben Hilde gevraagd om in audio te vertellen over de totstandkoming van ‘Ik Huilde Niet’.

Donderdag 25 en vrijdag 26 april zal ‘Ik Huilde Niet’ om 9:30, 11:30, 13:30, 15.30, 17:30, 19:30, 21:30 uur te horen zijn op Grolloo Radio en via onze app, inclusief de uitleg van Hilde.

‘Ik Huilde Niet’ is een Nederlandstalige Americana single die gebaseerd is op haar Engelstalige song ‘I Never Cried’, dat te vinden is op haar album ‘The Fool of Love’ (2020). Samen met Robert Jan van Hoogdalem (ook bekend als Americana zanger Robert Weston en lid/gitarist van de band van Vos) vertaalde Hilde Vos de tekst van dit nummer.

Hilde Vos: “Ik merkte dat veel mensen affiniteit hadden met dit nummer, waarbij ik ook merkte dat niet iedereen Engels spreekt. De Nederlandse tekst maakt veel los bij ons publiek. Met de Nederlandse tekst blijft het Americana liedje ook overeind staan”

Het nummer werd opgenomen in de studio van blueszanger Bo Brocken.