Op 13 en 15 juni spelen de legendarische band The Eagles hun laatste concerten in Nederland als onderdeel van The Long Goodbye Tour.

Het boek Eagles, Amerika’s populairste rockband van Loek Dekker is de eerste over deze band in het Nederlands taalgebied.

Wie kent de Eagles niet? Bekende hits zijn ‘Take It Easy’, ‘One of These Nights’, ‘Lyin Eyes’ en ‘New Kid in Town’, maar hun beroemdste is zonder twijfel ‘Hotel California’. In Nederland verdrong deze prachtsong zelfs twee keer ‘Bohemian Rhapsody’ (Queen) van de eerste plaats van de Top 2000. In de tweede helft van de jaren zeventig zijn de Eagles Amerika’s populairste rockband. Hun albums One of These Nights, Hotel California en The Long Run behalen moeiteloos de eerste plaats. Dezelfde hoge noteringen zijn er voor de band in Nederland. In 1973 wordt Desperado, het tweede album van de Eagles, zelfs beter onthaald dan in de Verenigde Staten. Vandaar de blijvend goede band tussen de Eagles en het Hollandse publiek.

Maar wie schuilt er achter deze Amerikaanse rockhelden? In dit boek volgen we de roerige weg van het ambitieuze streven naar het grote succes, het bereiken van het supersterrendom, de decadentie daarna en het onvermijdelijke uiteenvallen van de groep in 1980. Wanneer drummer en zanger Don Henley in de jaren tachtig wordt gevraagd of de Eagles ooit nog bij elkaar zullen komen, antwoordt hij: ‘When hell freezes over’. En toch komt er in 1994 een tweede start, verschijnen er nieuwe albums en onderneemt de groep wederom grootschalige tournees.

Het boek Eagles, Amerika’s populairste rockband vertelt, voor het eerst in het Nederlandse taalgebied, het turbulente verhaal van de groep, vanaf het allereerste begin tot nu. Aangevuld met veel unieke foto’s en aandacht voor de Eagles in Nederland.

Over de auteur:
Loek Dekker is historicus (1957). Eerder verschenen van zijn hand drie muziek biografieën. In de reeks Rockklassiekers Livin’ Blues, bluesrock met internationale allure (2016) en Crosby, Stills, Nash & Young, de Woodstock-generatie (2019). In 2021 kwam bij Uitgeverij Van Gorcum The Who, de ultieme rockband uit.

Eagles, Amerika’s populairste rockband / Loek Dekker / ISBN 9789023260295 / aantal pagina’s 240