Bear Family Records – Grolloo Radio – Maandag 22:00-23:00 uur

In het wekelijkse – exclusieve- Grolloo Radio uur met alleen Bear Family Records-releases zijn maandag 25 maart quotes te horen van James Burton, lead-gitarist en bandleider van de TCB-band van Elvis Presley.

James Burton (1939) werd in 2001 toegevoegd aan The Rock ‘n’ Hall of Fame, dit jaar zal hij ook worden toegevoegd aan The Country Music Hall of Fame – net als Elvis.

foto: Grolloo Radio-presentator Peter Schavemaker interviewde James Burton (links op de foto) in 2001, samen met Glenn D. Hardin (pianist TCB) – rechts van Burton en Jerry Scheff (bassist TCB) – rechts op de foto.

In het Bear Family Records radio uur is er ook een hommage aan de legendarische SUN-drummer Jimmy van Eaton, die recent overleed. Hij speelde drums op tracks van Jerry Lee Lewis, Roy Orbison en Johnny Cash en vele anderen.

Multiple Grammy Award-genomineerde Bear Family Records en Grolloo Radio werken samen in een wekelijks radioprogramma, met een playlist van country, blues, americana, rock ‘n’ roll muziek. Alle muziek tijdens dit Bear Family Records – Grolloo Radio radioprogramma is exclusief afkomstig van Bear Family Records.

Het Bear Family radio-uur wordt gepresenteerd – in het Engels – en samengesteld door Grolloo Radio muziekjournalist en radiopresentator Peter Schavemaker en is wekelijks te horen op maandag tussen 22-23 uur en via de Grollo Radio app.

Terugluisteren kan op de speciale Bear Family Records pagina.

Bear Family Records CEO Detlev Hoegen:

“Wij van Bear Family Records zijn enthousiast over het idee om nauw samen te werken met Peter Schavemaker en Grolloo Radio. Een regelmatig radioprogramma met uitsluitend muziek van de meer dan 2.000 releases op ons label is een prachtige kans om de muziek waar we van houden naar de vele muziekliefhebbers in Nederland en daarbuiten te brengen. Voor mij persoonlijk is de cirkel rond, want Cuby & The Blizzards van Grolloo met de geweldige Harry Muskee waren de eerste internationale liveband die ik in 1968 op het podium mocht zien.”

Grolloo Radio:

“De samenwerking met Bear Family Records geeft onze Grolloo Radio luisteraars een unieke kans om exclusieve tracks te beluisteren, die alleen te vinden zijn op de Bear Family CD en Vinyl releases. De muziek wordt aangevuld met de informatie uit de uitgebreide boekjes die de cd’s tot unieke releases maken, die meerdere Grammy Award nominaties ontvingen.”