Donderdag 27 juli is de van oorsprong Engelse bluesgitarist en zanger Sean Webster te gast in So Many Roads. Hij deelt in een interview met Grolloo Radiopresentator Peter Schavemaker veel muzieknieuws over zijn carrière. 

Johan Derksen zei onlangs dat Webster met ‘kop en schouders’ uitsteekt in de Nederlandse blues ‘Ook al is hij van geboorte een Engelsman’. Momenteel woont Sean Webster in Giethoorn en wordt beschouwd als een van de beste bluesartiesten in Nederland. 

Sean Webster werkt al geruime tijd samen met Erwin Java, bijvoorbeeld in diens band Erwin Java’s Travel Band. De muzikale klik tussen de twee gitaristen blijkt bijzonder, zo blijkt uit het gesprek met Sean. Java en hij werken momenteel aan een gezamenlijk cd project, waarvan de cd release in januari-februari 2024 gepland staat. In het gesprek deelt Sean Webster, als primeur, alvast de titel en achtergrond van een nummer op die cd. 

In het interview op Grolloo Radio deelt Sean Webster ook het nieuws dat hij in 2024 een grote tournee in Duitsland zal maken, nadat een Duitse platenmaatschappij grote interesse toonde in Webster. De live-cd Three Nights Live uit 2019 zal door diezelfde platenmaatschappij worden heruitgebracht voor de Duitse bluesmarkt. Onze Oosterburen blijken grote bluesliefhebbers. 

Als kers op de taart in zijn huidige carrière kreeg Sean Webster recent het verzoek van Han Evers, schouwburgdirecteur van Rabotheater De Meenthe in Steenwijk, een eigen bluesfestival op te zetten. Inmiddels heeft Webster een bluesprogramma samengesteld voor zaterdag 9 maart 2024, waarbij oa. Popa Chubby, King of The World, Ian Siegel, Leif de Leeuw, Kai Strauss, de eerder genoemde Erwin Java en Erwin Nyhoff zullen optreden tijdens ‘Sean Webster’s Blues All Nighter’. 

So Many Roads, donderdag 27 juli 22:00-23:00 uur, herhaling zaterdag 29 juli 22:00-23:00 uur.

www.grollooradio.nl

So Many Roads is terug te beluisteren als podcast via de website en app van Grolloo Radio