Muzikant Jeffrey Halford werd geboren in Dallas, Texas, maar verhuisde op jonge leeftijd naar de Amerikaanse Westcoast. Na in Los Angeles gewoond te hebben, woont Halford nu in San Francisco – vanuit daar sprak Grolloo Radio-presentator Peter Schavemaker hem via Zoom.

Jeffrey Halford bracht recent zijn nieuwe cd Soul Crusade uit, waarop songs staan die Amerikaans getint (lijken) zijn, zoals ‘Devil’, dat over Donald Trump gaat. ‘Walk to the River’ schreef Jeffrey over de vluchtelingenstroom vanuit Mexico naar de VS, maar uit het interview blijkt dat Halford niet alleen schrijft vanuit een Amerikaans perspectief maar ook vanuit een Europese bril. ‘Walk to the River’ gaat ook over de Europese vluchtelingenproblematiek. Dat komt omdat hij al vaak in Europa op tournee was en zo kennismaakte met de levenswijze, cultuur en maatschappelijke onderwerpen op het continent. 

Ook zijn liefde voor Nederland – hij fietste vaak door Grolloo – speelt een rol in zijn songs. 

Jeffrey Halford is tot en met 18 september op tournee in Nederland en te zien in o.a. Helmond, Berghem, Hengelo (OV), Terneuzen, Maastricht, Venlo en Utrecht.

persfoto: Adam Rossi

So Many Roads is wekelijks te beluisteren op donderdag tussen 22:00-23:00 uur; herhaling op zaterdag tussen 22:00-23:00 uur.

Na de uitzending is het uur als podcast terug te beluisteren via de Grolloo Radio App.

Het volledige interview met Jeffrey Halford is te vinden op de Grolloo Radio Podcast pagina.

https://open.spotify.com/show/4MhZTvPXk3AKlJXQ58sK9D…

www.grollooradio.nl