INTERVIEW OP SPOTIFY en op de App

TRACKS van BOUKE AT SUN cd de hele week (15-19 april) op GROLLOO RADIO

Op 18 en 19 april aanstaande geeft Bouke een concert in het Amsterdamse Ziggo Dome.

Al eerder stond hij als onderdeel van de talentenjachtserie Tributebands in deze grote concerthal, deze keer draagt de zanger uit Emmen de show It’s Now or Never alleen. En dat is een unieke prestatie te noemen.

Grolloo Radio-presentator Peter Schavemaker interviewde Bouke (Scholten) uitgebreid over zijn carrière en muzikale held Elvis Pesley. Het volledige interview is beluisteren als podcast op Spotify

Op 12 augustus 2017 nam Bouke in de vermaarde SUN Studio zijn album Bouke At Sun op. In deze opnamestudio nam Elvis Presley zijn eerste single op, maar ook andere iconische artiesten zoals Carl Perkins, Roy Orbison, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis stonden daar achter de microfoon. Bouke zegt in ons interview dat het DNA van Elvis op de studiomicrofoon via de opname samensmolt met zijn stem.

Op Bouke At SUN staan, naast Elvis-nummers, ook Kiss You All Night Long – een eigen nummer van Bouke dat op zijn CD This is Me in 2017 verscheen. Bouke koos voor de trackslist van Bouke At SUN niet meteen voor de grote Elvis-klassiekers. I Believe en Lovin’ Arms zijn bijvoorbeeld minder bekende hits voor The King. In het interview vertelt Bouke waarom hij juist voor deze nummers koos. De nummers op het album werden in een keer opgenomen.

Bouke Scholten is niet alleen liefhebber van de muziek van Elvis. Hij groeide op met de zwarte sound van zijn andere ‘helden’ Jackie Wilson, Otis Redding en The Blues Brothers.

Elvis Presley, zo zegt Bouke in het interview is ‘een grootheid op eenzame hoogte’. “De popmuziek van nu is gevormd door Elvis. Zo was hij de eerste die bewoog op het podium, terwijl dat destijds niet geoorloofd was. Hij heeft zoveel andere dingen veranderd. Met mijn muziek wil ik Elvis eren”
Hoewel Elvis voor de carrière van Bouke natuurlijk het allerbelangrijkste is, zegt Bouke ook openhartig dat The King soms naast een zegen ook een vloek is. “Mijn eigen muziek is nooit van de grond gekomen, als ik Elvis zong gebeurde er wat.” Toch zo zegt Bouke in ons interview is hij niet bang voor het Swiebertje-effect dat hij altijd met Elvis wordt vergeleken. “Ik ben altijd mezelf op het podium.”

In het interview wordt Bouke emotioneel wanneer we met hem praten dat Elvis maar 42 jaar oud werd. Bouke wordt op 18 september ook 42 jaar. “Als je nog weet wat hij had willen doen. Het emotioneert me dat we nu alleen nog maar de jonge Elvis kunnen zien; de jongen die de wereld in zijn handen had. En op het laatst stond hij daar best wel zielig.”

Of een carrière in Amerika, Duitsland en België ambities zijn, hoor je in het interview. Plus het antwoord op de vraag welke Elvis-cover Bouke nog heel graag zou willen opnemen.

Bouke won verschillende talentenjachten waarin hij Elvis nummers zong. In 2009 won hij RTL4 programma Waar is Elvis? en eind 2014 was hij ook de nummer één in de SBS6 TV show The Winner Takes It All. Vijf jaar later deed Bouke mee aan All Together Now.
Zijn stem en performance bracht Bouke in 2012 en in 2017 tot in Memphis waar hij op het landgoed Graceland mocht optreden voor een wereldwijd Elvis publiek.

Bouke en zijn band The Elvismatters Band hebben voor 20 april 2025 ook een concert in Ziggo Dome aangekondigd. De titel van dat concert is Viva Las Vegas.

persfoto’s, bron: Bouke.nu; gebruikt met toestemming.