In de vijfde aflevering van het wekelijkse radioprogramma, dat Grolloo Radio exclusief maakt met Bear Family Records releases, zijn fragmenten te beluisteren van een (archief) interview met Billy J. Kramer.

Maandag 8 januari 22:00-23:00 uur Grolloo Radio of via onze vernieuwde app.

Kramer en zijn 60’s beatgroep The Dakota’s is een van de Engelse beatbands op de binnenkort te verschijnen Bear Family Records cd Beatin’on Country Music, waarop covers van country klassiekers staan opgenomen in de jaren ’60 door beatbands zoals The Merseybeats, the Nashville Teens, The Downliners Sect, Remo Four, Searchers, Hollies, Spencer Davis Group, by Mike Warner and the New Stars, The Incrowd, Sonny Webb and the Cascades, Jerry Williams and the Violents.

Billy J. Kramer vertelt hoe zijn carrière is gestart en hoe hij op het idee kwam om de letter J toe te voegen aan Billy J. Kramer (zijn echte naam is overigens William Howard Ashton).

In deze vijfde aflevering is er ook aandacht voor nieuwe documentaire over JUNE (June Carter Cash), die vanaf 16 januari via Paramount+ te streamen is (voorlopig alleen in de VS).

Johnny Cash historicus Mark Stielper praat in de uitzending over June Carter Cash.

Meer over het Bear Family Records – Grolloo Radio programma kun je hier lezen