De Amerikaanse gitaarlegende Slash (Guns N’ Roses) brengt op vrijdag 17 mei a.s. zijn nieuwe solo-album ‘Orgy Of The Damned’ uit, met daarop covers van blues classics die hij eigenhandig heeft geselecteerd.

‘Orgy Of The Damned’ bevat een breed scala aan stijlen binnen het blues genre, variërend van een uptempo, rauwe versie van Robert Johnson’s ‘Crossroads’ tot een klaaglijke, twangy uitvoering van T. Bone Walker’s ‘Stormy Monday’. ‘Hoochie Coochie Man’, geschreven door Willie Dixonen beroemd gemaakt door Muddy Waters in 1954.

De eerste single die daaraan voorafgaat is een cover van Howlin’ Wolf’s ‘Killing Floor’ uit 1964, met Brian Johnson van AC/DC als gastzanger. Aerosmith’s Steven Tyler vervult een fanatieke glansrol op mondharmonica op deze blues klassieker. Beide versies zijn donderdag 28 maart en zaterdag 30 maart te beluisteren in So Many Roads 

Slash:”‘Killing Floor’ is een van mijn favoriete Howlin’ Wolf-nummers, maar ook een van de iconische bluesriffs die mij als jonge gitarist instant raakte. Ik heb er altijd al op de een of andere manier een cover van willen maken en deze plaat was de perfecte aanleiding om dat te doen.”

Hoewel hij opgroeide in Engeland bracht Slash’s Amerikaanse grootmoeder hem al vroeg in aanraking met de blues; op vroege leeftijd raakte hij in de ban van B.B. King. Tegelijkertijd voedden zijn ouders hem op met een gezond dieet van Britse rock-‘n-roll uit de jaren zestig, van The Who tot The Kinks. Toen hij naar Laurel Canyon in L.A. verhuisde, raakte Slash omringd door rock- en folk zangeres als Joni Mitchell en Crosby, Stills, Nash &  Young, die hem allemaal inspireerden met hun spel en songwriting.

Op dinsdag 9 april 2024 komt SLASH en zijn band ft. Myles Kennedy & The Conspirators naar Amsterdam voor een show in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Persfoto Slash: Gene Kirkland