Grolloo Radio, gestart op 1 mei 2020 als stichting ter bevordering van kwaliteitsmuziek, is een verfrissende toevoeging aan het radiolandschap. Met een focus op genres als blues, americana, soul en pop, biedt Grolloo Radio een unieke luisterervaring. Op dit moment bestaat het Grolloo Radio team uit Gian Mandas, Peter Schavemaker en Wim Filemon.

Op donderdag- en zaterdagavonden wordt het programma “So Many Roads” uitgezonden, gepresenteerd door Peter Schavemaker. Met zijn liefde voor muziek neemt Peter de luisteraars mee op een ontdekkingsreis door de wereld van Blues, Country, (Neder)Pop en Americana.

De rest van de tijd vult Grolloo Radio met non-stop blues, americana, soul en pop. Geen onderbrekingen door schreeuwende discjockeys of reclames, maar een constante stroom van pure muziek die je hart raakt.

Grolloo Radio is overal toegankelijk via handige apps voor Apple en Android, Juke.nl, grollooradio.nl en diverse andere radio-websites. Het is een bron van muzikale inspiratie, altijd binnen handbereik.

Een bijzondere figuur die onlosmakelijk verbonden is met Grolloo en de muziekgeschiedenis is Harry Muskee, de legendarische zanger van Cuby & The Blizzards. Muskee, wiens talent en rauwe stemgeluid de harten van velen wist te raken, overleed in 2011. Zijn muzikale nalatenschap leeft voort en wordt gekoesterd door muziekliefhebbers over de hele wereld.

Als manager van Cuby & The Blizzards heeft Johan Derksen (mede-oprichter van Grolloo Radio) een nauwe band met Harry Muskee gehad. Samen hebben ze muzikale mijlpalen bereikt en de basis gelegd voor de erfenis van de Nederlandse blues. Als eerbetoon aan de invloed die Harry Muskee heeft gehad op de muziekscene, staat er een beeld van hem in Grolloo. Dit beeld is niet alleen een herinnering aan een groot artiest, maar ook een symbool van de muzikale kracht die Grolloo in zijn greep houdt.

Het beeld van Harry Muskee in Grolloo straalt de ziel uit van een man die zijn leven wijdde aan het maken van muziek. Het herinnert ons aan de passie, de rauwe emotie en de onvergetelijke klanken die hij voortbracht. Als je door de straten van Grolloo loopt en het beeld van Muskee tegenkomt, voel je de energie en de erfenis van de blues die door de lucht zweeft.

Grolloo, een plek waar muzikale grootheden samenkomen, waar de muziekgeschiedenis wordt geëerd en waar de geest van Harry Muskee voortleeft. Het beeld van Muskee is een blijvende herinnering aan zijn artistieke bijdrage en aan de tijdloze muziek die hij heeft achtergelaten. Het vormt een eerbetoon aan de rijke muzikale traditie die Grolloo omarmt en blijft inspireren.