Bad Temper Joe is een Duitse singer-songwriter uit Bielefeld, die naast blues ook country en Americana zingt en speelt. In eigen land is Joe vooral bekend als bluesman. Zo won hij in 2022 The German Blues Challenge in 2022 en vertegenwoordigde hij in 2020 onze Oosterburen (en Europa) in Memphis tijdens The International Blues Challenge.

Presentator Peter Schavemaker van So Many Roads had als eerste Nederlandse journalist een uitgebreid interview met Joe. Dat gesprek en zijn muziek – ook van zijn verrassende inspiratiebronnen – zijn donderdag 15 februari tussen 22:00-23:00 uur te beluisteren in So Many Roads.

Geïnspireerd door muzikanten uit de Mississippi Delta, brengt Bad Temper Joe de blues met gemak de 21e eeuw in. Sterker nog, de songs van Blues Temper Joe zijn gemaakt met de ‘oude blues’ als grote inspiratiebron, maar de bluessongs van Joe gaan niet over werken op plantages maar over hedendaagse onderwerpen, zoals mobiele telefoons, economische crisis en Die Autobahn. Het Britse Blues Matters Magazine oordeelt dan ook: “Het is moeilijk te geloven dat de klanken van de Mississippi Delta naar Duitsland zijn verhuisd, maar dat is wel zo.”

Bad Temper Joe speelt op 23 februari in De Braurerij (Mehrer Strasse 1. 47559 Kranenburg, net over de grens bij Nijmegen)

Persfoto © Niklas Wittig. Gebruikt met toestemming.