Vrijdag 3 mei – elke half uur tussen 9.30 en 18.30 uur – zijn alle 10 album tracks van ‘Road Ready’ als primeur voor Nederland te beluisteren. Jay Gavin sprak exclusief voor Grolloo Radio bij elke track een station call in. 

Jay Gavin groeide op in een piepklein Canadees vissersdorpje op Prince Edward Island waar de aardappelvelden omzoomd zijn door rode zandwegen, er geen stoplicht stoplicht in een omtrek van 100 mijl en de keukenfeesten dagenlang doorgaan. Hij stopte met school in groep negen
meer geïnteresseerd in vissen en in de problemen komen. Zijn handen, versleten met de barsten en eelt van hard werken vertellen het verhaal van zijn jaren waarin hij zijn muzikale dromen aanvulde met zweetwerk op vissersboten, tabaksvelden, houthakkerskampen, bouwplaatsen en filmsets.

Jay werd enorm geïnspireerd door zijn oom, een veelgeprezen een veelgeprezen en geliefde vioolspeler in de gemeenschap. “Hij is een geweldige muzikant en hij kon alles spelen,” zegt Jay. Er waren, en zijn nog steeds, een heleboel geweldige muzikanten in Tignish. Dat had zeker zijn effect op mij!”

Op aanbeveling van Billy Don Burns, reed Jay naar Nashville voor een ontmoeting met Grammy-genomineerde producer Denny Knight (Waylon Jennings, Conway Twitty) van de Nashville Music Group om te beginnen aan zijn komende album, Road Ready. Met Denny produceert, Bobby Bradley (JJ Cale, Ween’s country album) engineering en een band van Nashville A-listers zoals Jeff Williams (June Carter Cash’s Living Circle Band) op gitaar, Steve Hinson (George Jones, Randy Travis) op pedal steel en dobro en Deannie Richardson (Vince Gill, Sister Sadie) op fiddle is dit zeker Jay Gavin’s doorbraakalbum.

‘Road Ready’ bevat gemakkelijke, vriendelijke melodieën van ‘Maybe It Was Me’ en het rustige ‘Seen Better Days,’ naar de volkse wandeling en zuidelijke geluiden van ‘Mexican Food, Cold Beer & Tattoos’.
De eerste single van het album is ‘Between You and Me,’ met gast Billy Don Burns. Het half gesproken verhaal, doorspekt met spijt en reflectie, is een uitgesproken expressieve klassieke country plaat die Jay’s authenticiteit bevestigt in elke noot en slag.

Na jaren toeren door Noord-Amerika en opnames maken als bassist met punk & metal bands zoals Spawner Record’s Huskavarna en Texas thrash legendes Speedealer, maakte Jay de cirkel rond en keerde terug naar zijn roots in country, folk en bluegrass.

Jay schrijft en zingt liedjes voor fans van echte country muziek en maakt naam met zijn aanstekelijke hooks, voetstampende, autobiografische, alledaagse liedjes en goede timin’ liveshows. De Nashville Songwriters Ass. Intl. noemde Jay Gavin een schrijver die “One to Watch” is in juni
2023. Thuis in Canada houdt Jay ervan om regelmatig songcirkels die de lokale en rondreizende en rondreizende songwriters samenbrengt.

Jay’s eerste volledige Americana album was in 2019 ‘Boat On A Whale’, gecoproduceerd door Jeff Zipp. De 2021’s cover van de Conway en Loretta klassieker ‘You’re the Reason our Kids are Ugly’, een duet met zijn nicht Shyanne
Mae Gaudet was een hit die meer dan 232.000 views op YouTube. In 2022 verscheen de EP ‘Therapy’, opnieuw met de hulp van Jeff Zipp. Een album met motorthema’s bluegrassy countryfolk. Het autobiografische ‘Got Myself a Harley’, is de signatuur track van dit album.

www.jaygavinmusic.com

PR-foto’s, gebruikt met toestemming